Witaj gościu! Nie jesteś zalogowany na forum, więc możesz nie mieć dostępu do niektórych z jego funkcji! Aby rozwiązać ten problem zaloguj się lub zarejestruj.

Reklama






 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oryginalna mapa Google
Autor Wiadomość
pridem
Użytkownicy

Liczba postów: 10
Reputacja: 0
Post: #1
Question 
Witam.
Ostatnio sprawdzałem na stronie google czy nie ma nowszej wersji map i znalazłem wersje 2.3.2. Oczywiście nie sprawdziłem jaka była oryginalna wersja i zainstalowałem tą ze strony. Okazało się, że na telefonie miałem nowszą! Najprawdopodobniej 3.0 jeśli się nie mylę :/
Czy można w jakiś sposób przywrócić oryginalną mapę? Telefon mam w Play.
17-04-2010 14:52
lipka
Emeryci

Liczba postów: 2,362
Reputacja: 611
Post: #2
Ja mam u siebie v 3.0.2 jak wróce do domu z pracy to postaram się ją ściągnąć z telefonu i wrzuce gdzieś do pobrania.
18-04-2010 14:49
pridem
Użytkownicy

Liczba postów: 10
Reputacja: 0
Post: #3
Super, dzięki wielkie. Daj znać gdzie dodasz bo te poprzednie wersje map w połączeniu z naszym telefonem, ssają kilka razy więcej kb/s i w dodatku nie działa interfejs dotykowy tylko trzeba "strzałkami" się poruszać. :/

edit. jakim cudem załadowałeś GM 3.0.2 na Samsung Monte ? Chyba że taka była od początku, bo jak już pisałem, wgrałem starszą wersje :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-2010 09:14 przez pridem.)
19-04-2010 07:50
HooliZ
Użytkownicy

Liczba postów: 5
Reputacja: 1
Post: #4
(19-04-2010 07:50)pridem napisał(a):  edit. jakim cudem załadowałeś GM 3.0.2 na Samsung Monte ? Chyba że taka była od początku, bo jak już pisałem, wgrałem starszą wersje :/

wersja 3.0.2 jest oryginalnie wgrana w telefonie, gdyż ja też takową posiadam

PoZdrawiam.
19-04-2010 14:41
pridem
Użytkownicy

Liczba postów: 10
Reputacja: 0
Post: #5
pls niech ktoś wrzuci mapkę z oryginalnego softu Play bo w przeciwnym razie będę musiał instalować całość od nowa :/ a w sieci wersja 3.0.2 jest dostępna tylko na konkretne systemy, brak jar/java
20-04-2010 11:57
olion_94
Użytkownicy

Liczba postów: 17
Reputacja: 1
Post: #6
mam pytanko nie uruchamiałem jeszcze google maps i chciałbym się dowiedzieć czy da się tak ustawić ten program żeby nie pobierał automatycznie map, i czy w ogóle łączy się przez wbudowany nadajnik czy internetSmile)
21-04-2010 20:27
pridem
Użytkownicy

Liczba postów: 10
Reputacja: 0
Post: #7
Ten telefon nie ma "nadajnika" a GPS jest programowy więc połączenie zawsze jest przez "internet" . Generalnie Google Mpas bez sieci nie działa Smile
21-04-2010 20:45
lipka
Emeryci

Liczba postów: 2,362
Reputacja: 611
Post: #8
(21-04-2010 20:45)pridem napisał(a):  Ten telefon nie ma "nadajnika" a GPS jest programowy więc połączenie zawsze jest przez "internet" . Generalnie Google Mpas bez sieci nie działa Smile

Chciałbym wiedzieć co według Ciebie znaczy "programowy gps" i jeśli możesz wytłumacz na jakiej zasadzie on ma niby działać.
21-04-2010 20:50
pridem
Użytkownicy

Liczba postów: 10
Reputacja: 0
Post: #9
Chodziło mi o to ze połączenie nie jest bezpośrednie z satelitą tylko korzysta z serwerów operatora do szybszej lokalizacji czyli aGPS.
Czepiasz się detali a nie o to kolega wcześniej pytał. Na jego pytanie odpowiedziałem mu wystarczająco a jeśli już się czepiasz to zauważ że sam nie dotrzymałeś słowa danego kilka postów wyżej.
Mapkę Google wgrałem instalując cały soft od nowa, więc proszę następnym razem nie wychylaj się z czymś z czym nie jesteś sobie w stanie poradzić.
21-04-2010 22:08
k0nficjusz
Użytkownicy

Liczba postów: 11
Reputacja: 0
Post: #10
(21-04-2010 20:45)pridem napisał(a):  Ten telefon nie ma "nadajnika" a GPS jest programowy więc połączenie zawsze jest przez "internet" . Generalnie Google Mpas bez sieci nie działa Smile
Cytat:Chodziło mi o to ze połączenie nie jest bezpośrednie z satelitą tylko korzysta z serwerów operatora do szybszej lokalizacji czyli aGPS

Człowieku co ty piszesz jaki programowy GPS. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeśli chcesz darmowo korzystać z nawigacji wystarczy zainstalować We Travel do tego Polskie mapy i nie potrzeba dostępu do internetu.

Natomiast jeśli korzystasz z oprogramowania które wymaga połączenia z internetem to jedynie do pobrania map to wtedy mowa o aGPS. Sama łączność z satelitami jest utrzymywana poprzez wbudowany nadajnik GPS.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2010 23:54 przez k0nficjusz.)
21-04-2010 23:50
pridem
Użytkownicy

Liczba postów: 10
Reputacja: 0
Post: #11
Zauważ że kolega pytał o konkretną, wbudowaną aplikację a nie o inne darmowe opcje. Czytaj ze zrozumieniem bo google mapa korzysta z agps i w tym przypadku tego się nie ominie.
Pozatym sam piszesz bzdury bo żeby używać nawigacji musisz mieć połączenie z siecią w celu lokalizacji Twojego położenia. Jeśli nie ma lokalizacji to nie jest to nawigacja a zwykła mapa z wyznaczaniem trasy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2010 10:07 przez pridem.)
22-04-2010 04:37
lipka
Emeryci

Liczba postów: 2,362
Reputacja: 611
Post: #12
(21-04-2010 22:08)pridem napisał(a):  Chodziło mi o to ze połączenie nie jest bezpośrednie z satelitą tylko korzysta z serwerów operatora do szybszej lokalizacji czyli aGPS.
Czepiasz się detali a nie o to kolega wcześniej pytał. Na jego pytanie odpowiedziałem mu wystarczająco a jeśli już się czepiasz to zauważ że sam nie dotrzymałeś słowa danego kilka postów wyżej.
Mapkę Google wgrałem instalując cały soft od nowa, więc proszę następnym razem nie wychylaj się z czymś z czym nie jesteś sobie w stanie poradzić.

Zrobiłbym to od razu ale nie mogę przestawić tel w stan qualcom :/ Przepraszam

A telefon ma nadajnik gps. aGPS jest tylko asystą która co prawda pomaga (przy ustalaniu pozycji etc.) ale nie jest koniecznością.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2010 19:23 przez lipka.)
22-04-2010 11:25
j23
Użytkownicy

Liczba postów: 6
Reputacja: 1
Post: #13
pridem, piszesz totalne bzdury. Ten telefon posiada wbudowany odbiornik GPS i nie potrzebuje nic oprócz sygnału z satelity do ustalenia pozycji. Ze względu na chytrość operatorów, telefon pobiera mapy z sieci, za co musisz płacić, chyba, że masz w zasięgu wifi, to wtedy masz za free.
Chcesz w pełni wykorzystać telefon jako nawigację? -proszę bardzo: http://www.trekbuddy.net/forum/viewtopic.php?t=2838
22-04-2010 17:57
wiemar
Użytkownicy

Liczba postów: 30
Reputacja: 22
Post: #14
ostatnio w mcdonalds przez wifi korzystalem z google maps i powiem tak ze mapa pojawiła się jak blyskawica.
22-04-2010 18:05
McPioter
Użytkownicy

Liczba postów: 72
Reputacja: 21
Post: #15
W dodatku nie ma większej różnicy czy to płatny, czy darmowy program.
23-04-2010 18:20
ktatar156
Użytkownicy

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Post: #16
Witam. Czy ktoś mógłby wrzucić oryginalne google maps wgrane wraz z telefonem (3.0.2)? Niestety zrobiłem ten sam błąd - zainstalowałem wersję ze strony google (2.3). Albo czy jest jakiś inny sposób przywrócenia tamtej wersji?
28-04-2010 17:39
pridem
Użytkownicy

Liczba postów: 10
Reputacja: 0
Post: #17
Ja długo szukałem wersji 3.0.2 na nasz telefon i nie mogłem znaleźć nigdzie a jak widać tutaj też nikt nie dodał. Przeinstaluj cały soft telefonu, najlepiej wersje z lutego - Play. Trwa to kilka minut i jest naprawdę proste.
29-04-2010 03:25
ktatar156
Użytkownicy

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Post: #18
No tak. Ale sprawdzałem właśnie wersję zainstalowaną u mnie na fonie - jest to z Play'a, ale z marca. Ma ktoś firmware marcowe? Albo ktoś jednak wyjąłby tą aplikację ze swojego fona i wrzucił tutaj gdzieś?
29-04-2010 09:13
pridem
Użytkownicy

Liczba postów: 10
Reputacja: 0
Post: #19
Wersja która jest tutaj do ściągnięcia to jest ostatnia wersja od PLAY, nic nowszego nie ma. Ściągnij, zainstaluj i będziesz miał wszystko tak jak miałeś gdy kupiłeś telefon.
Wersja -S5620PMJB1- play
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-04-2010 09:40 przez pridem.)
29-04-2010 09:39
ktatar156
Użytkownicy

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Post: #20
Jak nie ma jak mi po wpisaniu kodu wyskakuje: S5620PMJC2 ? Czyli chyba jednak musi być. Ma ktoś gdzieś ten firmware? Albo czy da się wyciągnąć z jakiejkolwiek wersji samą aplikację google maps? Albo ktoś może jednak da radę to wrzucić gdzieś tutaj?
30-04-2010 10:03


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zmiana profilu transmisji danych w google maps Artur551 8 607 03-03-2012 19:13
Ostatni post: Agalin
  Czy google nie działa w oprogramowaniu T-Mobile? Raya 5 344 31-01-2012 18:00
Ostatni post: Kamil
  Google skepik 1 194 28-01-2012 19:29
Ostatni post: abel
  Problem z oryginalną przeglądarką dla monciaka energyypl 9 1,063 13-01-2011 21:20
Ostatni post: monteskiusz



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Najlepsze DemotywatoryFilmy Online•