Witaj gościu! Nie jesteś zalogowany na forum, więc możesz nie mieć dostępu do niektórych z jego funkcji! Aby rozwiązać ten problem zaloguj się lub zarejestruj.

Reklama




 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Głośnik raz działa raz nie, znikaja opisy kontaktów , telefon wariuje
Autor Wiadomość
monkey22
Użytkownicy

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #1
Witam.Mam monte ponad 2 lata a od jakiegoś czasu dzieją się dziwne rzeczy,.
1.Gdy wcisne zielona słuchawke to normalnie powinna byc lista nazwisk, osob ktore dzwonily albo ja dzwonilem itp.
Ale problem jest taki ze zazwyczaj tylko sa opisy kontaktow a w wiekszosci przypadkow sa tylko same numery bez opisów

2. Telefon sam czesto się resetuje i zwiesza

3. jak wejde w zakładke Moje foldery to mam duzo dziwnych pustych folderów których nie moge wykasowac a w opisie maja jakieś chinskie krzaczki ( dziwne znaki)

4.Czesto jak wlacze aparat to nie moge robic zdjec bo wywala bład kamery.

A NAJGORSZE I NAJBARDZIEJ MECZACE jest to

Czeto wrecz bardzo czesto podcza wybierania numeru ( laczenia przestaje działac słuchawka) i chcac prowadzic rozmowe musze przelaczyc na głosnik.
Jak ktos do mnie dzwoni i odbiore to czesto nie dziala słuchawka tylko głosnik.
Jak wylacze i wlacze tel na nowo to jest ok ale nieraz taki stan trzyma dzien lub dwa a nieraz odrazu słuchawka wysiada

Co robic? wirusy, płyta , system? format? tel do wywalenia?
05-06-2013 13:37
Xaro
Użytkownicy

Liczba postów: 178
Reputacja: 34
Post: #2
Na początek możesz przywrócić ustawienia fabryczne, master reset. Jeżeli to nie pomożesz możesz preinstalować firmware. Poradnik znajdziesz na forum.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-06-2013 14:12 przez Xaro.)
05-06-2013 14:12
monkey22
Użytkownicy

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #3
z tym firmware to chodzi zeby na nowo soft wgrac?
05-06-2013 14:34
Hatrix5555
Mr.Pomocny

Liczba postów: 600
Reputacja: 49
Post: #4
Tak, możesz albo obecne albo jakieś inne.
05-06-2013 15:14
Undertaker
Zbanowani

Liczba postów: 123
Post: #5
Wirusy w monciaku?:-)
Dobry żart:-)
A co do firmware polecam XEJE1 lub JTJL2.:-)
05-06-2013 16:21
monkey22
Użytkownicy

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #6
Zrobiłęm całkowity format karty pamięci , zrobiłem reset ustawien telefonu i nic,. dalej głośnik raz działą a raz tylko glonomówiący . wiec chyba zostaje wgranie nowego softu.

Taka mała prośba mogłby ktos podesłać jakiś najlepszy link który poprowadzi mnie za reke jak wgrac soft a nie uszkodzic nic/
Nie znam sie na tym a chce to sam zrobic bo jestem w miejscu gdzie nie ma komisu zadnego w promieniu 30kmKwasny Dziekuje Bardzo
05-06-2013 17:04
Undertaker
Zbanowani

Liczba postów: 123
Post: #7
s5620.pl/showthread.php?tid=12028
05-06-2013 17:21
monkey22
Użytkownicy

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #8
Wszystko zainstalowałem, niby wszystko super fajnie działa ale sa dwa problemy. Pierwszy to taki ze nie chce zapamiętac polskiego jezyka w smsach tylko za kazdym razem jak pisze smsa to najpierw musze ustawic jezyk wprowadzania na polski ( jest niemiecki)

druga sprawa to ze wogole nie dziala aparat - zawsze jest blad kamery. co robic?
06-06-2013 11:31
Undertaker
Zbanowani

Liczba postów: 123
Post: #9
Musisz wgrać FFS z XAJA8 a jak nie pomoże to wgraj inny soft.Też miałem ten problem.A co do języka to procedura taka sama jak w zmianie jezyka ale tam w opcji T9 ustawiasz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2013 12:33 przez Undertaker.)
06-06-2013 12:31
monkey22
Użytkownicy

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #10
Przeszukalem caly internet i nigdzie nie moge odszukac xaja8 , jak juz znalazlem to bledy crc i nie da sie rozpakowac,szukam i szukam i lipaKwasny
ewentualnie to do jakiego softu wrocic zeby monciak dzialal jak dawniej, jak oryginal z ery z przed 2 lat .zeby wszystko bylo git.
06-06-2013 13:40
Undertaker
Zbanowani

Liczba postów: 123
Post: #11
Wgraj jaki chcesz najlepiej XEJE1 jak chcesz mody,PMJE2 jak chcesz widgety wifi and bluetooth albo JTJL2 jak chcesz QWERTY.Softów jest dużo na pewno znajdziesz odpowiedni.
Soft ery dostępny w dziale download.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2013 13:47 przez Undertaker.)
06-06-2013 13:45
Hatrix5555
Mr.Pomocny

Liczba postów: 600
Reputacja: 49
Post: #12
Do modów polecam XEJE1 i MFJF2. A co do QWERTY to JTJL2. Tosą najczęściej wybierane softy. Wgraj najlepiej jeden z nich. XEJE jest szybkim softem ;)
06-06-2013 13:47
monkey22
Użytkownicy

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #13
Chyba w jakiejś częsci dowiedziałem się co było przyczyna problemów z głośnikiem . chyba jest coś nie tak z gniazdem słuchawek i sie zacina , wykrywa jakby cały czas bylyu sluchawki wlozone Smile ale raz na zcas blad aparatu sie pojawia + wylaczanie sie telefonu, wieszanie i znikanie opisów w histori polaczen.
15-06-2013 13:12
Undertaker
Zbanowani

Liczba postów: 123
Post: #14
Mówię ci wgraj inny soft nalepiej XEJE1 i będzie normalnie.AOJD3 to marny soft.
15-06-2013 17:56
monkey22
Użytkownicy

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #15
To jednak chyba nie wina systemu. pobralem xeje1 ( 358mb) zainstalowalem i nic . dalej glosnik sam sie wylacza raz na zcas podczas połączenia albo przy odebraniu ( dziala na glosnym wszystko ok)
jak wylacze i wlacze tel to raz jest ok a raz odrazu przy polaczeniu po jednym sygnale glos zanika i musze uzywac glosnego.


JAKIES POMYSŁY?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2013 15:04 przez monkey22.)
24-06-2013 19:15
Agalin
Administratorzy

Liczba postów: 5,389
Reputacja: 249
Post: #16
Co do głośnika - uszkodzone wykrywanie czy podłączone są słuchawki. Najczęstsza przyczyna: uszkodzenie gniazda minijack.
27-06-2013 18:22
Undertaker
Zbanowani

Liczba postów: 123
Post: #17
Rozkręć monciaka i spróbuj przeczyścić mini jacka.
p.s - nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za uszkodzenia powstałe w wyniku ingerencji w płytę główną telefonu
28-06-2013 02:57
monkey22
Użytkownicy

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #18
a czy da sie w telefonie odlutowac albo odpiac wejsce JACK tak zeby telefon wogole go nie widzial. i wtedy bedzie ok czy nie bedzie tel dzialal jak odepnie sie jacka
28-06-2013 09:30
Undertaker
Zbanowani

Liczba postów: 123
Post: #19
Da się,ale nie radzę
uszkodzisz telefon na amen
28-06-2013 09:52
monkey22
Użytkownicy

Liczba postów: 13
Reputacja: 0
Post: #20
no to chyba pozostaje tylko wymiana wejscia jack. u nas w komisie krzycza 60 zl za taka usługeKwasnyKwasnyKwasny; masakra jak drogo
28-06-2013 11:39


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Samsung kies brak dostępu do kontaktów w monte juraszek 8,801 64,247 Dzisiaj 01:03
Ostatni post: KamorkasPt
  Problem z przesłaniem plików na telefon + info o karcie pamięci Olo 23 3,445 14-12-2017 05:09
Ostatni post: qzz888
  Telefon nie widzi plików z karty pamięci piotreKo144 16 2,151 14-12-2017 05:04
Ostatni post: qzz888
  Telefon nie widzi karty SIM! Wiceps 32 7,660 14-12-2017 05:02
Ostatni post: qzz888
  Zalany telefon - wyświetlacz do wymiany ? maroblk 26 5,796 14-12-2017 05:01
Ostatni post: qzz888



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Najlepsze DemotywatoryDarmowy KatalogForum Download