Witaj gościu! Nie jesteś zalogowany na forum, więc możesz nie mieć dostępu do niektórych z jego funkcji! Aby rozwiązać ten problem zaloguj się lub zarejestruj.

Reklama






 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieodebrane połączenia
Autor Wiadomość
yourrluck
Użytkownicy

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Post: #1
nie wiem czy był już taki post czy nie , jeśli był to przepraszam , ale w chwili obecnej nie mam czasu na przeglądanie forum .
Jeśli chodzi o mój problem to jest on tego typu , że nieodebranie połączenia pokazują mi się tylko przez jakiś czas po włączeniu telefonu. Jeśli chodzi o smsy to jest ikona koło baterii , że jest nowa wiadomość, a jeśli chodzi o połączenia to nie ma nic . Jak już pisałam nieodebrane połączenia pokazują się na środku wyświetlacza tylko kilka razy po włączeniu telefonu .
O co chodzi ?
Dodaję że mam włączoną opcję "pokazuj nieodebrane połączenia" i mam telefon w sieci orange.
22-11-2010 10:45
$abel

Liczba postów: 616
Reputacja: 48
Post: #2
Nie do końca rozumiem twój problem
Był już post na forum w którym ktoś pytał jak się pozbyć tego komunikatu A ty pytasz o wręcz odwrotna rzecz
To żęci wyświetla info o nieodebranym połączeniu tylko kilka razy po wyłączeniu to w ogóle mnie zastanawia
U mnie po wyłączeniu i ponownym włączeniu nie wyświetla w ogóle
Ale jak przychodzi SMS to powinno wyświetlić również komunikat o nieodebranym połączeniu
Z drugiej strony w jakim celu miało by się to wyświetlać ciągle
Gdyby ten komunikat wyświetlał się ciągle to ostatecznie miał byś po jakimś czasie komunikat o X nieodebranych połączeń a to by nie było dobre
22-11-2010 11:03
yourrluck
Użytkownicy

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Post: #3
ale właśnie nie , bo chodzi o to że jak ktoś do mnie dzwonił i np nie odbiorę to tego w ogóle nie widzę , np dzisiaj miałam taką sytuację , wyłączyłam telefon , włączam a tam mi pokazuje , że mam jedno nieodebrane połączenie z dnia 13.11.2010r o czym w ogóle nie miałam zielonego pojęcia . dlaczego mi się to wcześniej nie pokazało ? a jeśli chodzi o smsy to z racji tego że często je piszę to pokazuje mi się tylko ikona. to jakieś dziwne jest .
22-11-2010 12:13
$abel

Liczba postów: 616
Reputacja: 48
Post: #4
Istnieje jeszcze taka możliwość
Komunikat o nieodebranym połączeniu ukazuje się na ekranie który był aktualnie włączony podczas gdy ktoś do nas dzwoni
Być może przesunęłaś na inny ekran i tam ten komunikat się nie pokażę
22-11-2010 14:19
Agalin
Administratorzy

Liczba postów: 5,387
Reputacja: 249
Post: #5
Przy zablokowanym telefonie w sofcie ORANGE nie ma informacji o nieodebranych. Możliwe, że nie ma też ikonki koło baterii (tego nie sprawdziłem - nie wpadłem na to)
22-11-2010 19:49
yourrluck
Użytkownicy

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Post: #6
właśnie chodzi mi o tą ikonkę .
o co chodzi z tym zablokowanym telefonem , czyli że co jak mam zablokowany i ktoś do mnie dzwonił , ja w tym czasie nie miałam monciaka pod ręką wa takim razie nie odebrałam tzn że mi się nie pokaże tak informacja o nieodebranych? dziwny jest ten monciak
22-11-2010 23:34
Phielman
Użytkownicy

Liczba postów: 1,655
Reputacja: 177
Post: #7
Dziwny jest tylko z softem Orange ;). Zablokowali tą funkcję pewnie.
23-11-2010 00:05
Agalin
Administratorzy

Liczba postów: 5,387
Reputacja: 249
Post: #8
Jak odblokujesz to ci się pokaże
23-11-2010 01:14
gooffy
Użytkownicy

Liczba postów: 172
Reputacja: 3
Post: #9
Albo poprostu zmien soft na niebrandowany i na pewno nie bedziesz pisal, ze monciak jest dziwny, bo takiego problemu to jeszcze nikt nie opisywal.
Widomo ogolnie ze soft ogrange jest do niczego i wiekszosc z nas je zmienia (ja mialem soft z plusa mniej wiecej 2h od dostarczenia telefonu przez kuriera, potem juz tylko XXJF2).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2010 09:03 przez gooffy.)
23-11-2010 09:03
yourrluck
Użytkownicy

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Post: #10
dla jasności w sofcie orange jest tylko jeden ekran Kwasny
myślałam o zmianie softu już na 2 dzień po otrzymaniu telefonu , tylko boję się , że jak go zmienię to mogę stracić gwarancję , która jest jeszcze ważna przez ponad 10 miesięcy.
a druga sprawa , raczej nie potrafię ego zrobić ;d
23-11-2010 10:06
Adrianus
Użytkownicy

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #11
Witam.

Mam bardzo podobną przypadłość. Telefon z softem z Orange.

Sytuacja jest następująca:
1. Telefon jest włączony oraz funkcja o pokazywaniu nieodebranych połączeń również włączona.
2. Ktoś do mnie dzwoni, ja nie odbieram i na pulpicie mam informację o tym połączeniu.
3. Po kilku-, kilkunastu dniach (cały czas telefon włączony i ładowany), mimo że widziałem połączenie, ale nie odebrałem odblokowując telefon nie miałem żadnej informacji o nieodebranym połączeniu.
4. Pomaga dopiero wyłączenie/włączenie telefonu.

Poza tym dosyć często mam tak, że po zakończeniu rozmowy żaden przycisk ani pulpit nie działa. Dopiero po kilkukrotnym klikaniu załapuje i mogę zablokować telefon.

Z jednej strony chciałbym zmienić soft na Samsunga, ale boje się, że:
1. się nie uda,
2. nie spodoba mi się i nie będę mógł wrócić (dziwny jestem co ? Jezyk)

P.S. To mój pierwszy post Smile

Pozdrawiam
Adrian
23-11-2010 12:05
Agalin
Administratorzy

Liczba postów: 5,387
Reputacja: 249
Post: #12
1. się nie uda
Jest naprawdę małe prawdopodobieństwo, że się nie uda. Na naszym forum jeszcze chyba nie było użytkownika, któremu uszkodziłby się soft przy zmienianiu z orange Smile
2. nie spodoba mi się i nie będę mógł wrócić
Jest soft orange na forum Smile Dedykowany dla Rumunii ale jest polski.
23-11-2010 15:58
Coli85
Użytkownicy

Liczba postów: 18
Reputacja: 1
Post: #13
Orange blokuje różne funkcje. Blokuje np. nieodebrane połączenia. Zmień sobie soft na niebrandowany, problem powinien zniknąć. Pozdrawiam Duży uśmiech
23-11-2010 16:28
Adrianus
Użytkownicy

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #14
@$agalin - dzięki za słowa odwagi Smile Jak znajdę wolną chwilę to może i się skuszę Smile
Chociaż mam z tym jedno pytanie. Ja będę miał oryginalny soft to co z nawigacją Orange ? Bo zdarzyło mi się już skorzystać z pakiety tygodniowego w Orange i jest szansa że znów będę chciał użyć.

@Coli85 - Nikt oraz nic nie blokuje mi pojawiania się informacji o nieodebranym połączeniu (o ile włączone). Jak napisałem już w pierwszym poście to ta funkcja sama z siebie przestaje działać po pewnym czasie i dopiero wyłączenie, ponowne włączenie przywraca tę funkcję.

Z ciekawostek:
Mam ustawioną drzemkę w budziku. Jak mi się telefon wyłączy z powodu rozładowanej baterii i później jak włączę po naładowaniu to funkcja drzemki jest wyłączona. Co ciekawe godzina oraz częstotliwość są takie jak ustawiałem.

Pozdrawiam
23-11-2010 16:52
Agalin
Administratorzy

Liczba postów: 5,387
Reputacja: 249
Post: #15
Musisz włączyć automatyczne włączanie w zakładce alarmy Smile.
A tak a propos. $ przed nickiem oznacza tylko vipa, nie jest jego częścią Duży uśmiech.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2010 20:11 przez Phielman.)
23-11-2010 17:57
Adrianus
Użytkownicy

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #16
Oki doki, w takim razie będzie bez dolarka ;)

P.S. Od kilku minut jestem posiadaczem softu S5620XXJF2. Jak na razie działa Duży uśmiech
23-11-2010 23:26
gooffy
Użytkownicy

Liczba postów: 172
Reputacja: 3
Post: #17
Gratki, bedziesz zadowolony ;)
24-11-2010 09:13
yourrluck
Użytkownicy

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Post: #18
możecie mi powiedzieć jak zmienić tego softa ? albo wyślijcie link do tego wątku , bo na pewno takowy był.
24-11-2010 11:31
Adrianus
Użytkownicy

Liczba postów: 5
Reputacja: 0
Post: #19
Tutaj masz jak http://s5620.pl/showthread.php?tid=160

Tutaj masz soft, który ja wgrałem http://s5620.pl/showthread.php?tid=2546
24-11-2010 12:34
yourrluck
Użytkownicy

Liczba postów: 6
Reputacja: 0
Post: #20
o matko kochana trochę mnie to przerasta , ale ktoś mi to może zrobi ;)
dzięki .
a jeszcze jedno pytanie , czy jak zmienię softa z orange na tego samsungowego to utracę gwarancję ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-11-2010 13:50 przez yourrluck.)
24-11-2010 13:48


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem połączenia Bouncy 8 494 31-12-2012 13:59
Ostatni post: Hatrix5555
  Problem z dźwiękiem połączenia sandeervandoorn 13 513 02-06-2012 13:53
Ostatni post: wislakPEB
  Blokada podczas połączenia, czy można ją wyłączyć? Artur551 2 294 27-03-2012 00:02
Ostatni post: Agalin
Question Jak wyłączyć powiadomienia o nawiazaniu połączenia? upalina 5 487 30-10-2011 10:25
Ostatni post: upalina
Exclamation Po odebraniu połączenia nic nie słysze hogan2158 10 720 28-10-2011 22:22
Ostatni post: abel



Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Najlepsze DemotywatoryFilmy Online•